Jagtvej 69

Jagtvej 69

For 10år siden i dag, blev den sidste kamp om Ungdomshuset indledt, tidligt om morgenen da Politiets auktionsstyrke, AKS, blev sat ind fra luften ved hjælp af kran, container og helikopter. En spektakulær auktion, der viste sig at blive starten på mange dages kamp om det gamle hus fra 1897, som oprindeligt fungerede som Arbejdernes Forsamlingsbygning. Fra 1982 og frem til tidlig morgen 1. marts 2007, var huset kendt som Ungdomshuset eller  “Ungeren”. Et sagnomspunden sted, primært med plads til punkere og andre alternative typer  – som kom langvejsfra for at opleve stedet.

Jeg dækkede dagene omkring rydningen, med mit kamera. Og jeg stiftede bekendtskab med tåregas, knipler og brosten der hvislede om ørerne på mig.
Jeg var vidne til den overdrevne brug af vold fra både demonstranter og Politi. Og på mange måder desillusionerede det mig, at der ingen helte var at finde i den grå virkelighed.

Nedenfor har jeg samlet nogle af billederne jeg tog i dagene omkring rydningen af Ungdomshuset.

1 2 3 4 5 6 8 9 10 12